מה תהיה תמונת הטבע הימי היפה בישראל? החברה להגנת הטבע משיקה בימים אלה תחרות צילום נושאת פרסים לתיעוד החיים בים התיכון ובמפרץ אילת, לשם העלאת המודעות לשמירת הטבע הימי בישראל. בין שופטי התחרות: צלם הטבע הישראלי-אמריקני עמוס נחום, מגדולי צלמי החי התת-מימי בעולם ולי קורזיץ, לשעבר אלופת העולם בגלישת רוח



החברה להגנת הטבע מזמינה את הציבור להשתתף בתחרות צילום לתיעוד שני המרחבים הימיים של ישראל: הים התיכון ומפרץ אילת. התחרות תתמקד בצילומי טבע ימי, המבטאים את הקשר שבין הים, האדם והטבע, ומטרתה העלאת המודעות לשמירת הטבע הימי בישראל. על התמונות שיוגשו לתחרות לשקף את החיים בים הישראלי: החי, הצומח והנוכחות האנושית המשפיעה עליו ומושפעת ממנו או מתקיימת לצדו, באופן המדגיש את הקשר ההדדי שבין האדם לבין בעלי החיים והצמחים בים.
לדברי אלון רוטשילד, מנהל תחום המגוון הביולוגי בחברה להגנת הטבע "בשנתיים האחרונות, דווקא מאז פרוץ המלחמה, עלתה מאוד המודעות לחשיבות הים כמרחב של ריפוי, ספורט, הפגה ושיקום, כחלק חשוב משמירת החוסן של הציבור הישראלי. אולם, הים שלנו אינו מנוהל טוב מספיק ונתון ללחצים של זיהום, דיג ותשתיות לא מבוקרות. כדי שהים יוכל להמשיך ולתמוך בנו, הישראלים, עלינו לשמור עליו. תחרות הצילום 'ים ישראלי' מאפשרת לכל אחת ואחד לספר את הסיפור – מהו ים ישראלי עבורו, כאשר כל תמונה צריכה לבטא את הקשר שבין הים, האדם והטבע".
צוות שופטי התחרות כולל את צלם הטבע עטור הפרסים עמוס נחום (שעתיד להיות אורח הכבוד באירועי יום האוקיינוסים הבינלאומי של החברה להגנת הטבע), לשעבר אלופת העולם בגלישת רוח לי קורזיץ, הביולוגים הימיים ד"ר טל אידן וד"ר תום שלזינגר והצלם שאדי סמארה.
לשלושת המקומות הראשונים יוענקו פרסים כספיים- למקום הראשון- 7,000 ש"ח, למקום השני- 3,000 ש"ח ולמקום השלישי- 2,000 ש"ח.
צילומים נוספים שייבחרו יודפסו ויוצגו בתערוכת צילומים שתוצג בסינמטק תל-אביב, במסגרת אירועי יום האוקיינוסים הבינלאומי, וכן במיקומים ציבוריים שונים, על מנת להעלות את המודעות לחשיבות השמירה על הטבע הימי בישראל בקרב הציבור הרחב.
ניתן לשלוח צילומים לתחרות עד 12.5.26 באתר התחרות. הפרסים יוענקו בכנס שיתקיים לציון יום האוקיינוסים ב-11.6.26.