
השבוע נערך טקס יקירי העיר טירת כרמל לשנת 2025, במסגרתו הוענקו ארבעה אותות הוקרה לאישים יוצאי דופן על תרומתם המשמעותית לעיר ולקהילה. האירוע החגיגי והמרגש נערך באולם אשכול פיס בעיר, בו התכנסו בני משפחותיהם של יקירי העיר הנבחרים, חברי הנהלת העיר ומועצת העיר ואורחים נוספים.
הערב, בהנחיית דובר העירייה, עמית לוי, כלל הופעות של הזמרת אור משה ושל להקת "קול הלב" של מתנ"ס טירת כרמל. כמו כן, הוקרן סרטון מיוחד שהופק עבור כל אחד ואחת מיקירי העיר, על ידי דוברות העירייה. את האותות לנבחרים העניק ראש העיר, דודו כהן, המכהן גם כיו"ר ועדת יקיר העיר שבחנה עשרות המלצות שהוגשו על ידי תושבי העיר, ומהם נבחרו כאמור ארבעה- שלושה יקירי עיר, וזוכת אות מפעל חיים.

ראש העיר, דודו כהן אמר בטקס: "יקירי העיר מעצבים במעשיהם את דמותה ואת עתידה של עירנו, ומהווים מקור השראה. העשייה שלכם אינה נמדדת רק בהצלחות מידיות, אלא גם בהשפעה ארוכת טווח- אתם הפנים היפות של טירת כרמל המייצגים את הרוח המיוחדת של העיר, והופכים אותה למקום טוב יותר לחיות בו. בואו ניקח כולנו דוגמה מיקירות ויקירי העיר, ונמשיך יחד לבנות עיר שבה כל תושב מרגיש חלק בלתי נפרד מההצלחה".
ואלו הם יקירי העיר: הרב ברוך אביטל- נולד במקנס, מרוקו בשנת 1942. בהיותו ילד זיהו את קולו היפה, והוא שימש כחזן עוד לפני גיל מצוות. נשלח ללימודי הוראה בטנג'יר, הוסמך כמורה וכבר בגיל 16 לימד בבית ספר תלמוד תורה. לאחר נישואיו עלה לארץ עם רעייתו ובתו הבכורה, והמשפחה השתקעה בטירת כרמל. במהלך השנים שירת בצה"ל ביחידה לזיהוי חללים, לקח חלק במלחמות ישראל, ובהמשך השתלב בהוראה עד שהוסמך כמפקח מטעם משרד החינוך. בטירת כרמל שימש כמורה לגיל מצוות, כמגשר בין בני זוג וכיועץ זוגיות, כחזן בבתי כנסת וכמנחה בטקסי יום הזיכרון העירוניים, ותמיד היווה דמות רוחנית לציבור רחב. לאחר פרישתו מחינוך התנדב בחברה קדישא טירת כרמל ואף כיהן כממלא מקום מנהל החברה, עד פרישתו בגיל 75. דלת ביתו תמיד היתה פתוחה, בחול, בשבתות ובחגים, ליווה ותמך בתושבים ובמשפחות ברגעיהם הקשים.
גב' טיגב דגו- נולדה באתיופיה בשנת 1954, עלתה לישראל במסגרת "מבצע שלמה" כשהיתה בת 17 ומאז מתגוררת בטירת כרמל. לאורך השנים גידלה בעיר את משפחתה ובמקביל עוסקת רבות בסיוע למגוון קהילות, בהן קשישים, משפחות נזקקות ואנשים במצוקה, אותם היא מבקרת בקביעות, מסייעת להם במטלות היומיום ומבשלת עבורם אוכל חם ומזין; וכן סיוע לנשים בהשתלבות בחברה ובשוק העבודה. כמו כן, טיגב מנצלת את כישרונה בגישור ובפתרון סכסוכים ומתווכת לא פעם בין בני זוג ובני משפחה, תוך מציאת פתרונות לחיזוק התא המשפחתי ושמירה על שלום בית. טיגב היא אשת חסד והתנדבות, דמות מופת בקהילה הפועלת בצניעות וללא רצון בפרסום, ובכך מהווה השראה לרבים ומחזקת את המרקם החברתי בעיר.
מר מאיר דהן- נולד בטירת כרמל בשנת 1963, ומתגורר בה עד היום. מאיר הוא אמן וצייר, המתמקד בתיעוד ההיסטוריה והנוסטלגיה של העיר דרך יצירותיו. במהלך השנים הפך לדמות מרכזית בקהילה המקומית, המקדשי את זמנו וכישרונו לשימור זיכרונות העיר. במהלך השנים יזם והקים את תערוכת הציורים "טירת כרמל של פעם", שבה הציג יצירות המתארות את נופי ילדותו ואת ההיסטוריה של העיר. התערוכה זכתה בהצלחה רבה ואיחדה סביבה תושבים ותיקים וחדשים.
הזוכה באות מפעל חיים היא: אתי כהן– נולדה בשנת 1954 ברבאט, מרוקו ועלתה בגיל שנתיים, ומאז מתגוררת בטירת כרמל. בצבא שירתה בצנחנים ואף עברה בהצלחה קורס צניחה. לאחר שחרורה עסקה בחינוך, בעבודה מוטורית עם פעוטות ובהמשך כמורה בבית ספר דגניה, בו גם ניהלה במשך כעשור את מרכז הלמידה. במקביל ועד היום, במשך יותר מארבעה עשורים, אתי בולטת כפעילה חברתית הפועלת במסירות וללא לאות למען הקהילה ובקרב כל הגילים והמגזרים. בין השאר הקימה את עמותת "לי-לך", המספקת ביגוד ומוצרים יד שנייה למשפחות שידן אינה משגת. כמו כן, אתי פועלת רבות למען בני נוער, חיילים וקשישים: דואגת לתרומות של ציוד חיוני למתגייסים, מובילה תוכניות הכנה לצה"ל, הקימה וריכזה את סיירת ההורים העירונית, מתנדבת במרכז יום לקשיש, מלמדת עברית, מקיימת מבצעי רכישת משקפי ראייה לקשישים במחירים מוזלים, מעבירה הרצאות בנושא גמילה מעישון ומהתמכרויות ועוד. במשך שנים רבות הפעילה מערך מתנדבים רחב שבין השאר סייע לקהילה בתקופת הקורונה ומלחמת ה-7 באוקטובר, דאגה לחלק מזון, ביגוד ותרופות, ויזמה שורה של פרויקטים חברתיים, בהם מבצעי חלוקת ילקוטים לתלמידים ממשפחות קשות יום.